dissabte, 21 de desembre del 2013

Un futur cada vegada més fosc

Va saltar la notícia: El rebut de la llum pujarà més d'un 11% el pròxim mes de gener.

L'impacte va ser tan gran que el Ministeri d'Indústria va anunciar una investigació per a esclarir si hi ha hagut alguna «manipulació» en el tràmit. 
És possible que a conseqüència d'eixa «investigació» la pujada acabe sent inferior, que l'escàndol obligue a revisar els números. Encara que també és probable que no, doncs en la seua relació amb l'Administració les grans companyies elèctriques se senten poderoses. Amb raó, ja que durant anys han nodrit els seus consells d'administració amb exmandataris, polítics de primer nivell. Noms i cognoms de pes com Felipe González, José María Aznar, Ángel Acebes, Elena Salgado i Pedro Solbes, entre uns altres, són un exemple que la «porta giratòria» ha funcionat com un ventilador, la qual cosa explicaria la subordinació que els governs de PSOE i PP han mantingut sempre respecte a aqueix sector. Així, tan indecent com eixa pujada del 11% és el 21% que la tarifa ha crescut des de l'exercici passat o el 83% d'increment en deu anys.

Els guanys de les companyies elèctriques
resplendeixen amb crisi (l'estafa, no l'oblideu) o sense ella mentre la ciutadania veu com el seu futur és cada vegada més fosc.
Más de 10.000 firmas para que las compañías eléctricas no puedan fichar a excargos políticos (InfoLibre)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada