dilluns, 16 de desembre del 2013

NECESSITEN EL NOSTRE SUPORT


Les treballadores de la bugaderia central  están en vaga indefinida desde el 6 de desembre
No abandonem als que lluiten per la nostra dignitat
En els darrers dies ha estat notícia la proposta del Servei Madrileny de Salut (SERMAS) per tal que el personal mèdic no sigui funcionariat. Una idea que, sota el parer del conseller, hauria de trencar la rigidesa en els recursos humans, a més d'oferir una motivació real als metges. Segons Lasquetty, els funcionaris no en tenen cap altre, d'incentiu, que l'altruisme.

El seu Pla de Mesures de Garantia de Sostenibilitat del Sistema Sanitari Públic ha suposat un nou conflicte amb les treballadores del sector. La Comunitat madrilenya va assignar, per poc menys de 46 milions d'euros, el servei de la Bugaderia Hospitalària Central del SERMAS a dues empreses de la Fundació ONCE: Fundosa Lavanderías Industriales (FLISA) i Lavandería Industrial Laundry Center, que a partir de l'1 de desembre havien de gestionar el que fins aleshores havia estat un servei públic. Segons la Conselleria de Sanitat, la liberalització del servei de bugaderia que forneix als dinou hospitals de la xarxa pública amb gestió directa ha de comportar un estalvi de 36 milions d'euros.

I les primeres que han patit aquest estalvi han estat les treballadores de Mejorada del Campo, on es troba la seu de la Bugaderia Central Hospitalària. D'ençà de l'1 de desembre, el seu sou s'ha reduït al 46%, poc més de 640 euros mensuals, alhora que la jornada s'incrementava en una hora suplementària. És a dir, precarietat tant si es vol com si no. En relació amb això, una de les empreses adjudicatàries, FLISA, es presenta al seu web com “una societat que promou Fundació ONCE per a la creació de feina estable i de qualitat per al col·lectiu de persones amb discapacitat”. Clica l'enllaç (a partir del segon paràgraf ja no hem pogut continuar).

Davant d'aquesta situació, la plantilla, formada majoritàriament per dones del voltant de 45 anys, va encetar el dia 6 de desembre una vaga indefinida que compta amb el recolzament de CCOO, CGT i l'Associació de Professionals de la Bugaderia. 
 
Les vaguistes han iniciat una campanya de suport per tal de mantenir una caixa de resistència que les permeta fer front a les despeses en advocats i les possibles sancions.

Caixa de resistència 0049-1758-07-2490031888
Titular:
BUGADERIA CENTRAL (LAVANDERÍA CENTRAL)
Concepte: Vaga del servei de bugaderia (Huelga del servicio de lavandería)

1 comentari: