dilluns, 16 de desembre del 2013

La vergonyosa situació de les persones refugiades sirianes, al descobert



AMMISTIA INTERNACIONAL
Als dirigents europeus se'ls hauria de caure la cara de vergonya per l'ínfima quantitat de persones refugiades de Síria que els seus Estats estan disposats a reassentar; així ho ha afirmat Amnistia Internacional.



En un document que ha publicat avui, l'organització especifica que els Estats membres de la Unió Europea (UE) només s'han oferit a obrir les seues portes a unes 12.000 d'entre les persones refugiades més vulnerables de Síria: és a dir, tan sols el 0,5 per cent dels 2,3 milions de persones que han fugit del país.



La UE ha fet un lamentable desistiment de la seua  responsabilitat a proporcionar un lloc segur a unes persones que ho han perdut tot excepte la vida. La quantitat de refugiats que estan disposats a reassentar és realment ridícula. Tots els dirigents europeus sense excepció han d'avergonyir-se”, ha dit Salil Shetty, secretari general d'Amnistia Internacional.



Nicòsia, capital d'un Estat membre de la UE, Xipre, està situada a escassos 300 quilòmetres de Damasc; no obstant açò, col·lectivament, els Estats membres de la UE s'han compromès a reassentar un percentatge minúscul de les persones refugiades més vulnerables de Síria.






• Només 10 Estats membres de la UE han oferit places de reassentamient o admissió per raons humanitàries a persones refugiades procedents de Síria.

• Alemanya ha sigut, amb diferència, l'Estat més generós en comprometre's a acollir 10.000 refugiats, és a dir, el 80 per cent del nombre total de refugiats que la UE s'ha compromès a acollir.

• Excloent Alemanya, els 27 Estats membres de la UE restants s'han oferit a acollir solament 2.340 refugiats de Síria.

• França només ha oferit 500 places, és a dir, el 0,02 per cent del nombre total de persones que han fugit de Síria.

• Espanya ha acceptat acollir només 30, el 0,001 per cent dels refugiats de Síria.

• Divuit Estats membres de la UE –entre ells Regne Unit i Itàlia– no han oferit una sola plaça.

Sense comentaris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada