dissabte, 21 de desembre del 2013

JA ESTÀ BÉ!


contra les pujades de la llum, apagada d'una hora dilluns vinent, 30 de desembre, a les 19.00 hores.
CCOO impulsarà una mobilització unitària i urgent contra el "cop de tarifa elèctric"

El secretari general de CCOO ha remès avui mateix una carta al ministre d'Indústria en la qual li sol·licita una reunió per a fer-li arribar la posició del sindicat davant les conseqüències econòmiques i socials de l'actual regulació
21 de desembre de 2013

CCOO creu que no es pot seguir així. La subhasta que dijous van celebrar les companyies elèctriques per a fixar la part liberalitzada del rebut que paguen els consumidors, de la qual es dedueix que la factura de la llum experimentarà un increment del 11% en el mes de gener (el 70% des de 2008), és la gota que satisfà el got. “No ens serveix que el Govern pretenga ara atribuir-se una funció justiciera, suavitzant la pujada de les elèctriques, en un exercici de cinisme, segurament pactat”, denuncia el portaveu de CCOO, Fernando Lezcano. Per açò, responsables de la direcció de CCOO s'han posat en contacte amb UGT, les organitzacions del Cim Social i les de consumidors per a tractar de concretar al més prompte possible una jornada de mobilització contra aquest "cop de tarifa elèctric".

JA ESTÀ BÉ que els salaris s'hagen devaluat i hagen perdut capacitat de compra des que va començar la crisi, i un producte bàsic i essencial com la llum puga pujar l'11%.
JA ESTÀ BÉ que les pensions experimenten una ridícula pujada del 0,25%, després de l'última reforma del Govern, i la llum no pare de pujar.

JA ESTÀ BÉ que el Salari Mínim Interprofessional s'incremente molt insuficientment, a proposta del Govern, ignorant la proposta dels sindicats, i la llum es dispare fins a l'11%.

JA ESTÀ BÉ que la crisi haja servit de coartada al Govern i els poders financers per a assestar un duríssim colp als drets socials i econòmics de les treballadores i treballadors i de la immensa majoria de la societat, mentre serveis bàsics de la ciutadania com l'educació, la sanitat, les polítiques socials, la dependència, la justícia o la llum se sotmeten al dictat dels poders fàctics.

El secretari general de CCOO ha remès avui mateix una carta al ministre d'Indústria en la qual li sol·licita una reunió per a fer-li arribar la posició del sindicat davant les conseqüències econòmiques i socials de l'actual regulació.


Cal reformar amb urgència el sistema de fixació de preus que permeta que la tarifa espanyola s'aproxima a la mitjana dels països del nostre entorn. 

CCOO creu arribat el moment de dir PROU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada