diumenge, 8 de desembre del 2013

Causa xafogor i bastant indignació

 

Com oblidar els teus vint-i-set anys en la presó, com oblidar aquell 11 de febrer de 1990 i els vostres punys en alt... com oblidar.
Mandela va ser un lluitador per la llibertat, per l'emancipació, un lluitador contra l'opressió. No va ser un pacifista dogmàtic, va ser un lluitador. Fins  fa quatre dies Nelson Mandela era oficialment un terrorista per a l'ONU i per a EUA. Servisca com a dada il·lustrativa que va ser en 2008 quan el Govern d'Estats Units va retirar el seu nom de la llista de «terroristes».

Causa xafogor i bastant indignació veure la reivindicació universal de la figura de Nelson Mandela, que ara els qui sempre han sigut els esbirros del poder, per criminal que aquest siga, es facen els commocionats, els inspirats pel llegat de Mandela… explica molt de l'estafa intel·lectual que pretenen endossar-nos, explica com intenten fer dels drets humans una bandera blanca, compartida per tots, quan s'ha convertit en un instrument revolucionari contra el qual lluiten feroçment la gossada de ploramorts que es van apressar a lamentar la mort d'un home que fou a Sud-àfrica el que són ara els seus enemics locals.

Un últim favor a la humanitat de Mandela hauria sigut deixar explicat què va impedir al 
Congrés Nacional Africà (CNA) desenvolupar el que defensaven quan van arribar al govern, què van fer aquests poders que avui li ploren perquè l'assoliment de la llibertat formal (que no és poca cosa) no vinguera acompanyada de les profundes reformes socials a les quals Mandela i el CNA aspiraven i l'oblit del qual fa que a Sud-àfrica seguisca havent-hi discriminacions terribles. Potser que eixos ploramorts del poder el que aplaudisquen siga precisament el que Mandela no va aconseguir per a Sud-àfrica, en cap cas els seus assoliments i moltíssim menys la seua lluita.

El llegat que ens deixa Nelson Rolihlahla Mandela és un tresor imperible, doncs ell ens va ensenyar que el nostre futur ens ho llaurem nosaltres mateixos, que un no pot ser lliure si els qui li envolten no ho són, i que per a alliberar a un poble a voltes és necessari lluitar, però sempre és imprescindible guanyar els cors i les ments d'els qui ho habiten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada