divendres, 27 de desembre del 2013

Congelació del SMI: CCOO en desacord.

En els quatre últims anys, el SMI ha perdut 5,5 punts de la seua capacitat adquisitiva.

Per a  2014, una nova congelació del SMI suposaria una nova caiguda real del SMI i una major pèrdua de la seua capacitat de compra, que limitaria les possibilitats de recuperació del consum i, com a conseqüència, de la demanda interna.
Atès que la millora del poder de compra del SMI contribueix a l'enfortiment de la cohesió social i a la reducció de desigualtats, la crisi econòmica no pot servir d'excusa per a no avançar progressivament cap a la consecució de l'objectiu del 60% del salari mitjà net subscrit per Espanya en la Carta Social Europea.


Des de 2007 el SMI ha anat perdent pes sobre el salari mitjà, allunyant-se d'aquest objectiu europeu.


El salari mínim espanyol és un dels més baixos dels països de la UE15 que ho tenen establit en el seu ordenament jurídic amb cobertura general.. En els seus nivells actuals el SMI voreja el llindar de la pobresa en llars amb un sol membre i se situa clarament per sota d'aquest llindar en llars compostes per almenys dues persones. La proposta de congelació del SMI en 2014, unida a les pèrdues de poder adquisitiu de salaris i pensions es contraposa a l'augment dels preus, especialment dels serveis i subministraments essencials de les llars (electricitat, aigua, gas) el que aguditza l'empobriment dels sectors més desfavorits.


Continuen amb la política de furtar als què res tenen per a donar-li-ho als què tot li sobra. Lladres!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada