dimarts, 31 de desembre del 2013

Adéu 2013. Ull amb el 2014!!

Ho escoltes i t'entren unes ganes de córrer-ho a gorrades. MENTIDER!!
El 21,6% de la població viu per sota del llindar de la pobresa. Una dada demolidora. En 2013 el llindar de pobresa d'una persona se situa en 7.040 euros, un 2% menys que en 2012 quan era de 7.182.

La població en risc de pobresa és un indicador relatiu que mesura la desigualtat. És a dir, precisa l'INE, no mesura la pobresa absoluta sinó quantes persones tenen ingressos baixos en relació al conjunt de la població. L'enquesta afig que les llars tenen uns ingressos mitjans anuals de 23.123 euros, la qual cosa suposa una reducció del 3,5% respecte a 2011.

D'altra banda, el 16,9% de les llars té moltes dificultats per a arribar a fi de mes, el percentatge més alt registrat en tot el període de crisi, segons l'INE. En 2012, les llars que expressaven molta dificultat per a arribar a fi de mes eren el 13,5%, és a dir, 3,4 punts menys que els que es troben en aquesta situació enguany.
L'estadística també revela que el 40,9% de les llars no té capacitat per a afrontar despeses imprevistes, proporció que ha descendit respecte a 2012, quan les llars en aquesta situació aconseguien el 41,4%. A més, l'INE apunta que el nombre de llars que no s'ha pogut permetre anar de vacances almenys una setmana a l'any s'ha situat enguany en el 45,8%, també xifra rècord en la crisi, i bastant superior a la de 2007 (37%). 
Enquesta INE
Nota de premsa INE
Tot s'enfonsa. Tot és ruïna. Els grans esdeveniments, les immenses urbanitzacions, els aeroports sense avions, els velódroms amb ascensor que no du enlloc, les estacions d'AVE fantasmals... sense fonaments reals, tot s'esfuma a puntades de peu en els nostres culs.
Tant de bo caiguen damunt d'els qui deuen (d'els qui deuen caure i d'els qui deuen per deutes, de tots dos) i aconseguim salvar-nos nosaltres.
Fastic... Vomit.... Nàusees... Nàusees... Nàusees.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada