dimecres, 3 de juliol del 2013

Necessitem una desinfecció de dalt a baix, d'ahir a avui.

Ho prenem de broma o ens emboliquem a gorrades?. Cada dia salten nous noms a les pàgines dels “papers”. Cada dia són més els responsables polítics que passen per les banquetes judicials. No sabem ni com caben. Ens diuen que “la cosa” no és tan greu; que en tots els llocs “cuencen habas”. En tots?. En tots, menys al perol de les persones “currantes”, de les aturades, de les desnonades, a les què se'ns condemna per voler viure amb dignitat. Quina poca cosa.

Ací, davant tal espectacle: atur, pobresa galopant, gent sense sostre, sense futur... ningú dimiteix: ni els que ens han portar les paparres al corral. Necessitem una desinfecció de dalt a baix, d'ahir a avui.

Però açò només serà possible si la ciutadania assumim la nostra responsabilitat. Quan la corrupció contamina l'aire, tot el que respira es corromp. En cap ocasió, s'ha vist una tan generalitzada. No és qüestió de paraules. La neteja ha de sorgir de dins a fora, de dalt a baix de cadascun de nosaltres, de totes i cadascuna de les persones que formem aquesta comunitat humana. Deixar-ho a la divina providència, o esperar al fet que aquest treball el realitzen uns altres, seria fer un desistiment de responsabilitat que no podem realitzar.

Tant de bo algun dia fem que triomfen l'honradesa, la solidaritat i la igualtat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada