diumenge, 14 de juliol del 2013

Diego Cañamero en llibertat


Des de les 9 del matí del dissabte centenars de militants i simpatitzants del SAT es van concentrar a les portes del TSJA, on va ser traslladat per efectius de la Guàrdia Civil el portaveu nacional del SAT Diego Cañamero.

Diego va ser detingut el 09/07/2013, a les 18:10 de la vesprada, després d'eixir de la seu local del Coronil on presidia una reunió de la direcció nacional del SAT. En la porta de la seu va ser abordat per oficials de paisà de la Guàrdia Civil, que van procedir a la seua detenció sense que ell oposara cap resistència.

Després de passar la nit en l'aquarterament de Montequinto va ser traslladat al TSJA de Granada on el jutge li havia de prendre declaració per l'ocupació de les Turquillas.

Una vegada dins de la sala Diego ha romàs mut davant el jutge. "Que nadie se tome esta actitud mía como una falta de respeto hacia el juez. No. No es eso. Es una protesta pacífica ante la mayor campaña de criminalización que se ha hecho en la historia contra el sindicalismo andaluz de clase. El SAT decidió en su día que nos declaráramos insumisos judiciales, no por capricho, sino para protestar contra la represión. Por eso permanecemos mudos ante los jueces." va declarar a l'eixida Diego, que va anunciar que seguirà en aquesta "actitud pacífica de no colaboración con la represión."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada