diumenge, 21 de juliol del 2013

La sang desnonada

Llig la premsa i escolte la ràdio. Dia rere dia. Escolte la ràdio i llig la premsa. CORRUPCIÓ; CORRUPCIÓ; CORRUPCIÓ. Fa ja mesos que aquest vocable monopolitza totes les notícies. Ara, diuen, que fins i tot en les rotatives de la premsa internacional amb més prestigi.

Comence a pensar que la corrupció és l'arbre que no ens deixa veure el bosc. El bosc on, dia a dia, cauen les vertaderes víctimes d'aquesta crisi (diguem-ho clar, d'aquesta estafa). La corrupció, eixa mil·lenària plaga que pateix aquest país ens impedeix veure les profundíssimes ferides que pateix el nostre maltractat cos social. Ferides que sagnen en silenci, sense escàndol, amb una espècie de sang incolora, inodora i insípida. És la sang de les persones en atur, dels pensionistes, dels saquejats per les preferents, dels exiliats econòmics, dels becaris sempiterns, dels majors de 45 anys que mai tornaran a trobar treball, dels jòves explotats, dels famolencs; és la sang de la incertesa laboral, de la xenofòbia, del masclisme assassí, de la usura financera; sang de milions de persones que comencen el dia sense raó alguna per a obrir els ulls, sense raó alguna per a cercar un treball que no hi ha, sense raó alguna per a trobar una mica de diners amb que pagar la hipoteca, per a trobar menjar, o simplement, sostre per als seus fills i mantenir a cobert la seua desesperança. Sang de gent honrada, putejada pels governants passats, burlada pels presents i acollonada pel seu futur i el dels seus.

Però aquesta sang, és la sang dels pobres, dels que no es mereixen res, per açò, per ser pobres, i la seua sang ha sigut desnonada pels embornals de la història.

Ven més el perill que per a la democràcia suposa un Estat delinqüent i corrupte.

Des de l'horror sincer, passant per la repugnant hipocresia, el candor, la neciesa i l'interès personal, totes les persones de bona fe ens alineem contra els delinqüents que saquegen l'Estat del Benestar. I embargats per aquesta justa ira, adormim la nostra consciència i asserenem el nostre ànim enfront de la misèria que ens envolta.

l'hora ha arribat, passa la veu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada