divendres, 19 de juliol del 2013

A l'OPINIÓ PÚBLICA



L'Aliança en Defensa del Sistema Públic de Serveis Socials manifestem nostra més radical oposició a la proposta de reforma de l'Administració Local que el govern d'Espanya vol aprovar, en Consell de Ministres, avui 19 de juliol.

Aquesta reforma denominada pomposament Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local és en realitat un procés de retallar competències als ajuntaments en matèries tan sensibles com l'Educació, la Sanitat i especialment els serveis Socials.

Així mateix, és un projecte que persegueix tornar al vell i caduc centralisme polític i administratiu, en detriment d'una gestió dels assumptes públics més propera a la ciutadania i que únicament poden garantir plenament els ajuntaments.

La democràcia va a patir una retallada sense precedents amb aquesta reforma i damunt ens volen fer creure que és una qüestió de caràcter tècnic per a racionalitzar la despesa pública. MENTIDA!!! Aquesta reforma va a posar en perill l'atenció bàsica a les persones i famílies més vulnerables socialment i que ara compten amb els Serveis Socials Municipals com a recurs bàsic per a donar resposta a les seues necessitats més urgents com l'alimentació adequada, atenció soci-sanitària, habitatge, ajuda a domicili, ingressos socials, etc.

Fins al Consell d'Estat ha elaborat un informe en el qual alerten sobre l'evident inconstitucionalitat de l'esmentada reforma de l'administració local.

I és que es tracta d'un atac frontal a la garantia dels drets individuals i col·lectius.

Per al govern del Partit Popular la cosa està clara: Aprovaran la reforma i para quan es vulga resoldre la constitucionalitat de la mateixa -en sis, set o vuit anys- ells pensen “a saber qui estarà llavors en el govern” i saben que moltes de les mesures que es prenguen –com a privatitzacions generalitzades de serveis que avui estan garantides per llei, per a tota la ciutadania- seran irreversibles.

Des de la iniciativa social, RECLAMEM la retirada del projecte de reforma del govern i que aquesta se substituïsca per una norma que regule les administracions locals i contemple:
  • Major autonomia política de les Entitats Locals i una major capacitat de la Hisenda Local per a atendre directament les necessitats de la població.
  • Actualització i ampliació del Pla Concertat de Serveis Socials, dotat de suficients recursos econòmics, materials, d'infraestructures i professionals.
  • Recuperar el desenvolupament sostingut de la Llei d'Atenció a les Persones en situació de dependència i incorporar la seua gestió als Equips Socials de Base (Municipals), dotant a aquests dels recursos necessaris per a una atenció digna a les persones depenents i a les seues famílies.
  • Plans Integrals Municipals de lluita contra la pobresa i l'exclusió social, que a més dels recursos necessaris per a lluitar contra aquesta xacra social i que s'està estenent a capes molt àmplies de la població, pot posar en perill -si no ho està ja- el model de convivència, benestar, cohesió social, qualitat de vida i participació democràtica de la comunitat en els assumptes públics.
Xirivella, 19 de juliol de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada