diumenge, 28 de juliol del 2013

La (contra)Reforma de l'Administració Local


Es tracta d'un atropellament més, a la ciutadania i als drets de les persones al servei de les administracions públiques, i aprofundeix en el deteriorament i abandó que el Govern està aplicant a l'Administració Local.

Com amb d'altres reformes, “la cosa” és tornar al passat, als anys negres del centralisme “mesetari”, es tracta de l'abandó de la població, sobretot en els municipis xicotets i durà, com a conseqüència, la despoblació de les zones de l'interior per falta de serveis.



Després de les severes crítiques del Consell d'Estat, de les Federacions de Municipis, de les organitzacions sindicals, de tots els partits polítics (inclòs, de molts alcaldes del PP), el Govern fent gala, una vegada més, de l'opacitat que el caracteritza ha aprovat divendres, en el últim Consell de Ministres, el Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local.

La Secció Sindical CCOO-PV de l'Ajuntament de Xirivella, considera que aquest projecte de llei, tal i com va posar de manifest l'informe del Consell d'Estat: “vulnera la garantía institucional de la autonomía local consagrada en los artículos 137 y 140 de la Constitución.”

La (contra)reforma, que intenta dur a terme el Govern, és centralitzadora i invasora de competències autonòmiques i contravé la Carta Europea de l'Autonomia Local ratificada per Espanya el 1988

No s'ha pogut obrir cap taula de negociació amb el Govern per discutir i presentar propostes, com s'havia fet en major o menor grau fins al moment davant lleis d'aquesta envergadura.

La Secció Sindical CCOO-PV de l'Ajuntament de Xirivella considera més que dubtosa, l'excusa de l'eficiència econòmica, ja que el deute dels ajuntaments amb prou feines suposa un 4% del deute de les administracions públiques, i d'aquest percentatge la major part recau en un nombre molt limitat de grans municipis.

"Estem davant d'un capítol important de les retallades a les administracions públiques en benefici dels interessos econòmics privats. La gestió pública quedarà, per llei, més subsidiada a la iniciativa privada, passant a un segon pla el benefici i la rendibilitat social dels serveis públics", ha declarat Joan Gasull, secretari general del Sector Estatal d'Administració Local de FSC-CCOO.

Per molt que ara es diga que en el nou esborrany es recullen les recomanacions del dictamen del Consell d'Estat, i malgrat que es tinguen en compte algunes de les seues severes crítiques a la iniciativa legislativa del Govern, CCOO manté que l'avantprojecte continua tenint errors, i no únicament tècnics sinó polítics, començant pel seu mateix procediment d'elaboració. Per tot l'anterior, la FSC-CCOO exigeix ​​la retirada de l'avantprojecte de llei i advoca per millorar la viabilitat financera municipal. I a través de la negociació i participació defensar i millorar l'ocupació i els serveis públics.

La autonomia local que és la base de l'arquitectura de qualsevol democràcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada