divendres, 28 de febrer del 2014

Les destrosses de la reforma laboral

La reforma està tenint efectes perversos en el mercat de treball i en el bienni que porta vigent s'han destruït més d'1.354.700 ocupacions, sent un absolut fracàs en el seu objectiu de contribuir a la creació d'ocupació. Són la recessió i l'ajust dur el que destrueix ocupació, però la reforma laboral espenta al fet que eixa pèrdua afecte de forma especialment negativa als que vivim del nostre treball.

La brutal destrucció d'ocupació assalariada és la més alta mai patida mai en la nostra història, la qual cosa fa del bienni de la reforma laboral el pitjor per a l'ocupació assalariada des que existeixen estadístiques.
 

Les reformes laborals no han ajudat a fer més estable l'ocupació; per contra, en facilitar i abaratir el procediment de l'acomiadament, ha provocat que l'ocupació estable es reduïsca més que mai. Hi ha un canvi en el model d'ajust de les empreses, que ara, a més de no renovar contractes temporals, redueixen les seues plantilles fixes.


Aquesta reforma ja ha fracassat i, amb ella, tota l'estratègia d'austeritat, devaluació salarial, precarietat laboral i retallades en la despesa pública iniciada en la segona meitat de 2010 i portada a l'extrem a partir de 2012, que ha deteriorat l'economia, ha empitjorat greument les condicions de vida i treball de la majoria social, ha provocat una brutal destrucció d'ocupació i un empobriment d'àmplies capes de la ciutadania.
 Informe CCOO: Les destrosses de la reforma laboral sobre l'ocupació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada