dimecres, 12 de febrer del 2014

l'Ajuntament de Xirivella duplica el índex d'accidents laborals

Informació de la reunió del Comité de salut i seguretat

Entre altres temes, hem comentat els resultats de l'estudi de sinistralitat, presentat pel tècnic de la mútua. Els resultats parlen per sí soles.
Parlarem d'accident laborals, és a dir, aquell incident que ha causat baixa laboral; no inclourem els “in itínere”, ni les recaigudes ni les malalties professionals.
Hem duplicat l'index d'incidència respecte de l'any 2012 (entre el 1 de gener i el 31 de desembre). Si l'index del 2012 era 42,08, el de 2013 ha estat 92,59 (estem parlant d'índex, que s'extreuen d'una sèrie de càlculs). Respecte del sector no tenim dades generals, excepte els referents als ajuntaments que també tenen aquesta mútua com a Servei de prevenció, i no són millors. Estem 4 punts per damunt.
Però què està passant? S'ens oblida com cal fer la nostra feina, els esforços? Seran massa continuats aquests esforços, massa temps del treball? Potser siga cosa de la formació / informació? Serà per la (des) motivació laboral? Estem treballant amb més pressió que altres anys?
Ens haurem de pensar. I tu també!!!

Algunes dades curioses.

Total de dies de baixa: 403
Total dies de baixa més llarga: 79
Total dies de baixa més curta: 1

Part del cos més lesionada: esquena, columna i vèrtebres 148 dies de baixa
Causa de l'accident: sobreesforç físic 209 dies de baixa

Respecte de l'escrit que presentàrem en desembre al voltant del control de la legionel·losi. L'empresa diu que no ha contestat perquè no ho ha considerat. Que els conserges no faran cap control i que aviat l'empresa contractada començaran a passar pels edificis. “Però que conste que si ho faig no és per la pressió del sindicat, és per què em bé de gust” (o paregut!).

Si en voleu saber més, d'aquest tema, solament haureu de preguntar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada