dissabte, 8 de febrer del 2014

Pensa-ho!

A propòsit del pagament de la part devengada de la paga extra de nadal de 2012 (què correspon als dies que han passat des que generarem el dret fins el dia que l'ordre entra en vigor) i que hem cobrat aquests dies, us voldria fer cinc cèntims d'unes reflexions, sobretot a tu, que continues pensant que l'afiliació al sindicat resulta inútil, que són diners tirats, que són tots iguals, no si jo ja me solidaritze quan cal, ...
Molt probablement aquestes notes no et facen canviar d'opinió i per tant no t'organitzes al sindicat, el nostre o qualsevol altre, no és eixe l'objectiu principal d'aquest escrit. Hauràs d'entendre que els que sí ho estem volem fer-te partícep.
Sabràs que el pagament, el que has cobrat, ha estat gràcies al treball i la tossudesa de les companyes del sindicat, malauradament solament hem tingut força suficient per a exigir la part devengada. El nostre desig fóra cobrar-la tota, sencera, i fins i tot amb els interessos que hagen generat, tot siga dit. Perquè és nostra!
A l'estil d'alguns estats americans, on la legislació laboral permet que les millores aconseguides pels sindicats solament siguen satisfetes als seus afiliats, caldria que ara la paga la cobrarem solament els afiliats del sindicat que ha aconseguit la millora, en aquest cas la part de la paga.
Tampoc no estaríem d'acord amb això, suposaria “de facto” l'afiliació obligatòria. Pensem que l'afiliació i la participació ha de ser voluntària, sense cap obligatorietat, fruit de la reflexió, de la raó i no de la força. Però entendràs que estàs aprofitant-te dels esforços que fem els que estem organitzats, que no ens sap gens greu que te n'aprofites. Tu també ho sabràs, doncs ho estaràs patint en les teues carns, que passem per un moment històric gens agradable per als que no tenim més que la nostra força de treball. Fa molt de temps que la classe obrera no perdia tants drets en tant poc de temps i amb la connivència de tants afectats, és per això que et demanem que et repenses la teua actitud envers l'organització, la manera d'afrontar les agressions que pateixes. Aquest sí és el sentit d'aquestes reflexions, si estigueres, estiguéreu afiliades, organitzades, tots tindríem més força i per tant millors condicions laborals.


1 comentari:

  1. Molt d'acord.
    Todo el mundo drbetua hacerse esa reflexión.

    ResponElimina