dissabte, 1 de març del 2014

És temps de dir-los que se'n vagen. Que se'n vagen i ens deixen en pau.

3 de març de 1976, Vitòria-Gazteiz: “Aquí ha habido una masacre. Oye, pero de verdad, una masacre”... Així s'expressava un policia a través de l'emissora mòbil. El resultat, cinc obrers morts. La seua condemna, lluitar per un millor salari, per millors condicions de vida i per la llibertat. Qui no recorda “Campanades a mort” de Lluís Llach.
 3 de març de 2014, Bilbo: Es reuneix el «Fòrum Global Espanya 2014: de l'estabilitat al creixement», amb els principals dirigents internacionals que van marcar les retallades i l'austeritat. PROVOCACIÓ? Es reuneixen, el 3 de març, el mateix dia en què van ser assassinats cinc treballadors precisament per mantenir una llarga lluita en favor de la millora de les condicions de treball i salarials. Els qui només cerquen l'opressió contra la classe obrera per a seguir en el poder, guanyant cada vegada més, mentre empobreixen a la majoria del planeta. Els qui han posat tots els avantatges en mans dels empresaris per a reduir els salaris i imposar els seus criteris a la majoria social, es reuneixen el 3 de març.
Eixa gent no pot ser ben rebuda. Ni la directora gerent del FMI, Christine Lagarde; ni el secretari general de l'OCDE, Ángel Gurría; ni el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem; ni el comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia; ni ningú dels que col·laboren amb ells en esta política devastadora pot ser ben rebut.

Els responsables de les polítiques d'empobriment, de l'atur, de la corrupció, de la falta de democràcia real. La mateixa gent que s'ha d'amagar a Grècia o a Portugal. Es reuneixen a Bilbo els qui han decidit que anem a salvar a la banca amb els nostres diners (i més que volen donar en el futur) desenes de milers de milions d'euros de diners públics, que no es va a recuperar. Per descomptat, estaran al seu costat els presidents de les grans empreses de l'estat espanyol (Telefónica, BBVA, Inditex, Iberdrola, etc.), que tants diners guanyen gràcies a les polítiques dels diferents governs. Estaran junts els responsables que el 99% de la població viva cada vegada pitjor. I damunt volen que els aplaudim. És temps de dir-los que se'n vagen. Que se'n vagen i ens deixen en pau.
El poble no perdona. Visca la lluita de la classe obrera
Al carrer!...al carrer!... al carrer companya, al carrer company, per Pedro, per Francisco, per Romualdo, per José, per Bienvenido. Per la sang de tots els ferits en aquells dies i la de tota la gent obrera que han lluitat per la llibertat.
ASSASSINS! ASSASINS, DE RAONS, ASSASSINS DE VIDES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada