dimarts, 18 de febrer del 2014

Les nefastes conseqüències de dos anys de reforma laboral

reflexions i dades de la revista Fundación 1º de Mayo
Dos anys després de l'última reforma laboral, les conseqüències no poden ser més nefastes. L'objectiu de la reforma i de les diferents voltes de rosca que s'han vingut produint des de febrer de 2012, pretenen convertir l'acomiadament, en alguna  cosa socialment irrellevant, des del concepte ideològic de “depreciació del valor del treball” i aquesta, sens dubte, és una qüestió que en cap cas es pot obviar.

La destrucció d'ocupació assalariada s'ha convertit en una constant.

Destrucció que es concentra en les ocupacions indefinides de caràcter permanent.

La reforma laboral ha agreujat de forma dràstica la precarització de les condicions laborals en el nostre país, promovent un mercat laboral més ineficient i injust.

La reforma laboral, no ha contribuït a reduir la taxa de desocupació, més aviat al contrari, ha accelerat la seua destrucció.

Les reformes laborals no han ajudat a fer més estable l'ocupació; per contra, en facilitar i abaratir el procediment de l'acomiadament, han provocat que l'ocupació estable es reduïsca més que mai en la crisi. 

Els sindicats, i aquesta secció sindical de CCOO-PV de l'Ajuntament de Xirivella, forma part del que més s'ha caracteritzat en els últims temps per la defensa integral de les condicions de vida de la classe obrera, és la primera de xarxa de solidaritat que tenim els qui vivim del nostre treball, som desenes de milers de persones en els centres de treball, que dia a dia, ens impliquem en la defensa dels drets de la clase obrera, de la nostra empresa i de les persones que viuen en la nostra ciutat o s'acosten a nosaltres demanant assessorament o simplement solidaritat. Impulsem mobilitzacions en defensa de l'ocupació, de l'educació i dels drets de les persones més desfavorides en aquesta societat.

Aquesta és l'acció del sindicat, encara que tal vegada hàgem de visibilitzar-la més i millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada