dissabte, 8 de febrer del 2014

Segueixen enfonsant el país

Entrem en el sisè any de la crisi (no l'oblideu, l'ESTAFA) no solament amb el rècord d'atur ja habitual en les estadístiques sinó també amb altres fenòmens addicionals, i més silenciosos, producte de la cronificació de la crisi (que no, que no, l'ESTAFA). Segons les últimes dades del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), l'antic Inem, des de 2010 el nombre d'aturats que no cobren cap tipus de prestació ha augmentat en quasi un milió. Al desembre de 2013 quasi dos milions de persones –dels 4,8 milions d'aturats registrats en l'Inem– sense cap protecció. Mentrestant:

Los ricosespañoles mejoraron su patrimonio en bolsa en 7.000 millones deeuros

  • El ejercicio 2013 cerró dando alegrías a los ricos españoles que han visto por fin cómo se recuperaban sus posiciones en empresas cotizadas
  • El grueso de la mejora se lo lleva Amancio Ortega, que incrementó su fortuna en Inditex en más de 3.000 millones de euros
  • Los Botín, Villar Mir, o Koplowitz han visto por fin un alivio para sus cuentas en empresas que habían sufrido la crisis bursátil
Al País Valencià solament un de cada tres aturats percep prestacions, un 32,8%, tres punt menys que fa un any. Hi ha quasi mig milió de persones parades que no perceben cap prestació. Les dones tenen una taxa de protecció deu punts inferior a la dels homes.
La menor taxa de protecció la tenen els joves menors de 30 anys: solament un de cada nou percep prestació, l'11,7%. Hi ha més d'un cent setanta-cinc mil joves sense prestacions. En aquesta edat la taxa de les dones és 1,6 punts inferior a la dels homes.

Les persones entre 30 i 44 anys tenen una taxa de protecció del 33,9%. Un de cada tres percep una prestació. Hi ha quasi cent vuitanta mil persones d'aquesta edat que no perceben cap prestació. La taxa femenina és 1,3 punts superior.

Els majors de 45 anys són els que compten amb una taxa de protecció major i, encara així, alguna cosa solament un de cada dues està protegit. Les dones tenen una taxa trenta-tres punts inferior als homes.

Al País Valencià la taxa de protecció per desocupació es del 32,8%. Les persones jovens pateixen la menor taxa, solament un de cada nou.
Les dones tenen una protecció deu punts inferior als homes.
L'Informe 74 arreplega el treball d'Enrique Negueruela, membre del Consell d'Ocupació, Economia Social i Relacions Laborals de la Fundació 1º de Maig, en el qual analitza les recents dades de desocupació de l'EPA (4t Trimestre 2013) per comunitat autònoma, edat, sexe, relació amb l'Oficina d'Ocupació i prestacions per desocupació. [DESCARREGAR PDF]
Fundación 1r de maig (centre sindical d'estudis)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada