dimarts, 25 de febrer del 2014

La reforma de l'Administració Local a la MGN



La secció sindical de CCOO-PV de l'Ajuntament de Xirivella, igual que s'ha fet en la Generalitat, ha sol·licitat la convocatòria d'una Taula de Negociació monogràfica perquè els diferents grups polítics que integren l'Ajuntament fixen la seua postura davant l'aplicació de la Reforma de l'Administració Local. De la seua aplicació depenen la qualitat dels serveis que es presten a la ciutadania, el seu finançament i al remat la seguretat en l'ocupació de moltes persones. No podem estar de braços creuats,...

necessitem compromisos i responsabilitat. Les coses clares des del primer moment.
Llig l'escrit que presentarem:

"Tomás Casao Benedí, en representació de la secció sindical de CCOO-PV de l'Ajuntament de Xirivella,
EXPOSA:
Després de l'aprovació de la Llei 27/2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, estem començant a notar els efectes d'aquesta norma que modifica la Llei 7/85 tirant per terra més de 35 anys de municipalisme.

Una nova llei que en nàixer sense el consens necessari, té per vocació l'opacitat i l'afectació negativa a l'Estat del benestar social construït durant aquests anys.

Hem combatut els seus previsibles efectes durant el seu tràmit parlamentari, que com sabem:
- Envaeix el dret dels municipis a autoorganitzar-se i les competències de les Comunitats Autònomes en matèria d'administració local, així com altres legislacions de caràcter sectorial sobre immigració, dona, educació, etc.
- Buida la capacitat de gestió dels Ajuntaments. Exclou directament de les competències municipals tot el relatiu a serveis socials, educació i sanitat, minvant, en definitiva, els serveis a la ciutadania que des de l'àmbit local es presten.
- Potencia la supressió i les privatitzacions de serveis, per al compliment de la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat financera.
- Implica una important pèrdua de capacitat política i econòmica dels Ajuntaments, així com una pèrdua de participació social directa acabant amb el municipalisme de proximitat i allunya a la ciutadania de l'Administració més propera, tornant així a la situació existent en els anys 40 del segle passat.
- Subordina el paper dels Ajuntaments a les Diputacions i Governs Autonòmics, recentralitzant competències de control i normativa a favor de l'Estat.
- No aborda el finançament de l'Administració Local adequada als serveis que presta a la ciutadania, llevant competències en lloc de finançar-les.

Aquesta llei retrocedeix en l'aplicació dels principis establits en la Carta Europea de l'Autonomia Local, ratificada per l'Estat Espanyol el 20 de gener de 1988, que defineix en el seu Art. 3, el concepte d'Autonomia Local com “el dret i la capacitat efectiva de les Entitats Locals d'ordenar i gestionar una part important dels assumptes públics” i, en el seu Art. 4, Abast de l'Autonomia Local “l'exercici de les competències públiques ha de, de manera general, incumbir preferentment a les autoritats més properes als ciutadans”.

En aquest moment, de manera premeditada, la Generalitat està prenent decisions sobre l'aplicació de la “contrareforma local” sense comptar amb els agents socials, ni municipis, ni sindicats. Prova d'açò és l'Ordre de subvencions publicada el 7 de gener de 2014 que tots els anys incloïa als ajuntaments i enguany, després de la publicació de la Llei 27/2013, ja no ho ha fet, entrant en una dinàmica de falta de transparència que no es pot tolerar.

El desenvolupament de la llei, la seua implantació a la Comunitat Valenciana, les modificacions legals que va a produir sobre les normes autonòmiques, etc., exigeix diàleg, trobada, negociació i acords, perquè els serveis prestats i l'ocupació no es vegen afectats.

Des de la secció sindical de CCOO-PV de l’Ajuntament de Xirivella
SOL·LICITEM: la convocatòria d'una Mesa de Negociació monogràfica on el equip de govern i la resta de grups municipals es posicionen davant l’aplicació d’aquesta llei al voltant dels principis de:
- No perdua de competències per part de l’Ajuntament de Xirivella.
- Manteniment dels actuals serveis que des de l’Ajuntament de Xirivella es presten a la ciutadania, i el
 -Manteniment de l’ocupació
Xirivella, 20/02/2014"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada