diumenge, 23 de febrer del 2014

UGT, CCOO i CSIF demandem una Mesa de Negociació

Èxit en la concentració del 20 de Febrer a les 12h davant el Palau de la Generalitat per a exigir una Mesa de negociació que controle el desenvolupament i aplicació de la Reforma Local
Uns tres-cents delegats i delegades de CCOO, UGT i CSIF s'han concentrat avui davant el Palau al crit de "Monagues escolta la local està en lluita" "La Local en lluita fins al final".

És imprescindible controlar l'aplicació i desenvolupament d'una llei que naix sense consens, que té per vocació l'opacitat i que afectarà de manera negativa a l'Estat del benestar social construït durant aquests anys.

Una llei que hem combatut pels seus previsibles efectes i que com sabem:

Envaeix el dret d'autoorganització dels municipis i les competències de les Comunitats Autònomes en matèria d'administració local, així com altres legislacions de caràcter sectorial sobre immigració, dona, educació, etc.

Buida la capacitat de gestió dels Ajuntaments. Exclou directament de les competències municipals tot el relatiu a serveis socials, educació i sanitat, minvant, en definitiva, els serveis a la ciutadania que des de l'àmbit local es presten.

Potencia la supressió i les privatitzacions de serveis, per al compliment de la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat financera.

Implica una important pèrdua de capacitat política i econòmica dels Ajuntaments, així com una pèrdua de participació social directa acabant amb el municipalisme de proximitat i allunyant als ciutadans de l'Administració més propera, tornant així a la situació existent en els anys 40 del segle passat.

Subordina el paper dels Ajuntaments a les Diputacions i Governs Autonòmics, recentralitzant competències de control i normativa a favor de l'Estat.

No aborda el finançament de l'Administració Local adequada als serveis que presta a la ciutadania, llevant competències en lloc de finançar-les.

Aquesta llei retrocedeix en l'aplicació dels principis establits en la Carta Europea de l'Autonomia Local, ratificada per l'Estat Español el 20 de gener de 1988, que defineix en el seu Art. 3, el concepte d'Autonomia Local com “el dret i la capacitat efectiva de les Entitats Locals d'ordenar i gestionar una part important dels assumptes públics” i, en el seu Art. 4, Abast de l'Autonomia Local “l'exercici de les competències públiques ha de, de manera general, incumbir preferentment a les autoritats més properes als ciutadans”.

En aquest moment, de manera premeditada, la Generalitat està prenent decisions entorn de les conseqüències i possibles derivacions de l'aplicació de la “contrareforma local” sense comptar amb els agents socials, ni municipis, ni sindicats. Prova d'açò és l'Ordre de subvencions publicada el 7 de gener de 2014 que tots els anys incloïa als ajuntaments i enguany, després de la publicació de la Llei 27/2013, ja no ho ha fet, entrant en una dinàmica de falta de transparència que no es pot tolerar.

El desenvolupament de la llei, la seua implantació a la Comunitat Valenciana, les modificacions legals que va a produir sobre les normes autonòmiques, etc., exigeix diàleg, trobada, negociació i acords, perquè els serveis prestats i l'ocupació no es vegen afectats.

Per tot açò, UGT, CCOO i CSIF demandem una Mesa de Negociació d'àmbit autonòmic formada per la pròpia Generalitat, la FVMP i les Organitzacions Sindicals més Representatives en l'àmbit de totes les Administracions Públiques Valencianes, inclosos tots els Ens Locals Valencians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada