dimecres, 26 de febrer del 2014

ara més que mai: Drets de les dones

Resolució aprovada pel nostre Consell Federal sobre el Dia Internacional de la Dona.



Vivim en un país on la patronal i la banca, estan tirant un pols a la classe treballadora per a imposar un model antidemocràtic i injust de relacions laborals i drets socials. Però també és un país, el Govern del qual ha declarat la guerra a les dones contra les quals està llançant una ofensiva brutal, planificada i eficient, per a acabar amb els drets i avanços aconseguits i imposar un model de dona ranci i reaccionari que servisca als interessos del capital.

Hi ha senyals que avançaven el seu propòsit:
Primer, la reculada evident i permanent en matèria de polítiques d'igualtat. L'eliminació o buidatge de competències dels organismes que treballaven en el foment de les polítiques d'igualtat, la minoració de pressupostos i la retallada en els serveis socials que origina enormes manques en l'atenció a menors i la cura a dependents que les dones han de cobrir. Sense esmentar el desistiment criminal i immoral que l'Administració està fent en relació a la lluita contra la violència de gènere. La desigualtat salarial segueix sent una realitat indiscutible mentre que la protecció social a les dones evidencia una discriminació total: de les quasi tres milions de dones en situació de desocupació, solament 580000 perceben prestació. El 70 % de les pensions que cobren les dones està per sota del SMI.

D'altra banda la retallada de drets i llibertats, plasmat en les successives reformes laborals facilita especialment l'exclusió de les dones del mercat laboral facilitant acomiadaments barats, ràpids i sense complicacions així com l'empitjorament de les seues condicions de treball fent de la conciliació un discurs buit de contingut. Altres reformes com la dels Ajuntaments, també són especialment nocives per a les dones per la feminització del sector i per les repercussions que la reducció de serveis i la pèrdua d'accessibilitat tindrà sobre elles.

Totes les mesures conclouen en un objectiu final que és la imposició d'un model de dona ranci i caduc, dedicada a les labors de cura, reclosa en els espais privats, invisible i submissa. Tutelades i humiliades fins al punt, de deixar-se arrabassar un dret tan bàsic com el dret a decidir sobre el seu cos i la seua maternitat. Sotmeses a tractes degradants, ingerències arbitràries i tuteles coactives que converteixen una opció que és la maternitat, en una obligació dictaminada des dels sectors més ultrarreaccionaris i ultracatòlics.

Per a una organització sindical com a CCOO que porta en el seu nucli dur la defensa dels drets de la classe treballadora arrelada en un model social basat en la llibertat i la dignitat de les persones, aquesta guerra contra les dones no és una realitat davant la qual es puga romandre indiferent. I molt menys davant la qual puga haver-hi cap tipus de reticències.

Per açò, aquest conflicte no és un problema de les dones sindicalistes, sinó de tota una organització que ha demostrat sempre el seu compromís laboral i social, en la defensa dels més vulnerables, en la lluita per la justícia social i en la defensa de les llibertats públiques i personals.

Una organització que precisament ara ha d'incrementar el seu compromís per a afavorir l'autonomia moral, preservar la llibertat de consciència i garantir la pluralitat d'interessos de totes les dones

El Consell de la FSC-PV del País Valencià, davant la celebració del Dia de la Dona treballadora i davant la Reforma de la Llei de l'Avortament proposada pel Govern del Partit Popular, exigeix:

-revertir la Reforma laboral Llei 3/2012 de 6 de Julio
-la retirada de l'Avantprojecte de Llei Orgànica per a la protecció de la vida del concebut i dels drets de la dona embarassada
-la derogació de la LOMCE
-el desenvolupament de polítiques actives de creació d'ocupació, prenent en compte la dimensió de gènere com a clau imprescindible per a la recuperació d'un model social i econòmic sostenible, equitatiu i democràtic.
-el va imposar d'un major i mes eficaç compromís de les administracions publiques, institucions i de la societat en general per a l'eliminació de la violència contra les dones
El Consell de la FSC de CCOO del PV, fa públic el seu compromís permanent amb la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, el seu suport a les dones treballadores en el manteniment i ampliació dels drets laborals i personals, i la seua defensa activa de l'exercici lliure i ple dels seus drets començant pel dret a decidir sobre el seu cos i la seua maternitat.
València, a 24 de Febrer de 2012
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada