dimarts, 1 d’octubre del 2013

CCOO presentarà en el Congrés esmenes contra la reforma d'Administració Local

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO presentarà, el 2 d'octubre, als diferents grups parlamentaris 70 esmenes a la llei de reforma de l'Administració Local, amb la finalitat, en cas d'admetre's i incorporar-se a la futura llei, d'ampliar els espais d'intervenció local, garantir l'autonomia de les entitats locals i compatibilitzar la normativa estatal i autonòmica.

Para CCOO és imprescindible mantenir la defensa dels serveis i activitats públiques essencials per a la comunitat, racionalitzant els processos de traspàs o transferència de recursos que pogueren derivar-se de la llei i garantint els drets del personal assalariat del sector i de l'Administració Local.

El projecte de llei presentat pel Govern Central sobre la reforma local, està lluny d'afrontar la millora de l'eficiència dels serveis municipals, així com de lograr un acostament de la gestió municipal a la ciutadania. La reforma presentada opta per restringir els àmbits d'intervenció de les entitats locals i per reduir el parc d'entitats amb mesures poc racionalitzadores basades exclusivament a reduir i controlar el sector públic local.

El projecte de llei no se centra en la millora dels controls financers i de gestió, que ja estan contemplats en altres normatives sectorials, sinó en les conseqüències derivades de l'incompliment dels criteris d'estabilitat. Tot açò, afectant greument l'autonomia local garantida en la nostra Constitució i en la Carta Europea d'Autonomia Local i, traslladant, previsiblement, a les comunitats autònomes noves obligacions i càrregues financeres, per a les quals no es preveu dotació alguna.

El projecte ha amagat la memòria en què se sustenta i no es valora ni l'impacte en els serveis ni en l'ocupació pública, obrint un escenari precipitat de traspassos, transferències, supressions que poden conduir a una situació caòtica i d'alta crispació social i laboral.

Per tot açò, FSC-CCOO continuarà la campanya que ja ha iniciat fa mesos en defensa dels serveis públics municipals traslladant al peronal de l'administració i a l'opinió pública el perjudici que aquesta reforma tindrà en l'Administració més propera a la ciutadania, l'Administració Local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada