dijous, 17 d’octubre del 2013

#ReformaLocal deixarà milions de persones sense ajuda

#ccoopv
Les persones que es dediquen al treball social denuncien que la reforma de l'Administració Local lapida els serveis socials municipals

El Projecte de Llei durà la desaparició dels serveis socials locals: elimina quasi totes les competències municipals en matèria social i les deixa en mans de les autonomies, endeutades.

La reforma deixarà a milions de persones sense ajuda (set milions de persones reben prestacions bàsiques dels ajuntaments, sense incloure altres programes dirigits a col·lectius). Avui, Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, les persones que es dediquen al treball socials reivindiquen que aqueixa lluita ha de ser diària i denuncien que s'està produint un empitjorament de la qualitat de vida, vulneració de drets humans.

Madrid, 17 d'octubre de 2013. El Consell General del Treball Social (CGTS) rebutja la reforma de l'Administració Local en considerar que comporta implícita la desaparició dels serveis socials municipals, en deixar tot el pes del seu finançament en les autonomies, endeutades. Uns set milions de persones depenen directament de les prestacions bàsiques dels ajuntaments, segons la memòria d'objectius que acompanya al Projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat. A eixa xifra cal afegir els altres milions que són beneficiàries d'altres programes municipals dirigits a col·lectius, com a igualtat d'oportunitats, majors, infància, família… A més, les persones que es dediquem al treball social calculen que en els dos últims anys s'ha produït un increment del 200% en la demanda d'ajudes d'emergència, de persones que ja no poden ni pagar el rebut de la llum. Fins ara, els serveis socials municipals es financen a tres bandes: Estat, Autonomies i Ajuntaments, mitjançant l'anomenat Pla Concertat. L'Estat ha reduït, en els últims tres anys, un 62% la seua aportació, passant dels 86,6 milions en 2011 als 32 d'enguany. A més, el Govern del PP va anunciar fa uns mesos que anava a deixar de col·laborar en aquesta partida. De moment, l'ha inclòs en el projecte dels Pressupostos de 2014. Però, de desaparèixer, tot el finançament dels serveis socials de base quedaria en mans de les autonomies. La reforma de l'Administració Local just es debat en el Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa. Amb la situació actual de retallades i reculada en matèria de drets socials (Reforma de l'administració social, canvis en la Llei de Dependència…) les persones que es dediquem al treball social reclamen que tots els dies es tinga en compte aquesta realitat. Pràcticament un de cada cinc espanyols viu per sota del llindar de la pobresa i la política d'austeritat no farà més que incrementar aquesta xifra. Els i les treballadores socials consideren que la població està patint un empitjorament de la qualitat de vida, vulneració de drets humans i un austericidi. Per tot açò, el Consell General del Treball Social, ha fet una crida a les persones que es dediquem al treball social perquè avui vestisquen una samarreta taronja i escenifiquen, en els seus centres de serveis socials la seua defensa de la xarxa pública de serveis socials dient FINS A ACÍ! Aquesta és una campanya a nivell estatal, impulsada pels 37 col·legis professionals de treball social de tota Espanya i coordinada pel Consell. Es porta escenificant des del passat mes de juliol en defensa d'un sistema basat en els drets socials i en contra de la volta a la beneficència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada