dilluns, 30 de setembre del 2013

Sobre la reforma de la Administració Local. Ho repetim, no tenen vergonya


El deute acumulat de totes les administracions locals solament representael 5,74% de tot el deute que té avui dia el sector públic espanyol.

Què pretén un govern quan amb l'excusa de millorar el dèficit públic escomet la reforma de l'administració que menys dèficit acumula?
1.- Suprimir competències locals (sobretot en matèria de salut, educació i serveis socials). Açò vol dir que moltes funcions que ara realitzen els ajuntaments passaran a efectuar-se per administracions públiques superiors. Açò no és millorar l'eficiència de l'activitat, sinó centralitzar el nucli del poder.

2.- Traspassant serveis avui dia públics a mans privades. Aquell servei que en l'actualitat no siga rendible econòmicament (gens es diu de si és rendible socialment), es traslladarà la seua gestió a empreses privades. Si aquestes no troben forma de fer-les rendibles (serà el més habitual), l'activitat en concret es perdrà.
Si calguera suprimir tot el que no fóra rendible en termes econòmics, l'exèrcit, les forces de seguretat, els jutjats i la Administració Penitenciària serien els primers serveis que caldria abolir, i òbviament no es fa.

La reforma consisteix únicament en mutilar i suprimir serveis públics, el que denota la poca vergonya que té el president i el seu equip de govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada