diumenge, 6 d’octubre del 2013

7 d'octubre, pel treball decent. Cap a una societat més justa.


Cada 7 d'octubre el moviment sindical duu a terme una jornada mundial de reivindicació del treball decent. És una jornada que expressa la tasca quotidiana d'aconseguir condicions de treball. Treball decent que l'Organització Internacional del Treball ve plantejant des de 1999 com a objectiu social fonamental, pel qual cal lluitar amb tota l'obstinació i que és imprescindible per a caminar cap a una societat més justa i decent

La reivindicació i lluita pel treball decent, en condicions ajustades a la dignitat de la persona, és importantíssim avui i de cara al futur, perquè cada vegada és més real el que deia l'escriptor Eduardo Galeano fa uns anys:"El dret laboral s'estafa reduint-lo al dret a treballar pel que vulguen pagar-te i en les condicions que vulguen imposar-te (...) No hi ha en el món mercaderia més barata que la mà d'obra. Mentre cauen els salaris i augmenten els horaris, el mercat laboral vomita gent. Prenga-ho o deixe-ho, que la cua és llarga". 

Aquesta realitat produeix una societat indecent en la qual s'humilia a les persones en el treball (l'en la cerca de treball) li les rebaixa, li les degrada a la categoria d'instruments, li les empobreix. Per açò és tan important lluitar pel treball decent per a aconseguir una societat decent, una societat en la qual les institucions (i la forma en què s'organitza el treball és una institució social fonamental) no humilien a les persones. 

Dilluns 7, a les 11:00, a la Pl. de l'Ajuntament de València

Lluitar per un treball digne ho exige la justícia deguda a les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada