diumenge, 3 de novembre del 2013

La ignomínia: 56 dones mortes.

"Interessant article de Maria Àngels Viladot, Escriptora i professora (02/10/2013 Público.es), a pesar que ella sembla preguntar-se més, on estan les feministes?
"Un altre cas de “violència masclista”, anuncien els diaris, la ràdio, la televisió…, com si es tractara d'un incident casual que se sumisca als centenars i milers celebrats per salvatges als quals se li han anat les llums. No és d'estranyar que la ciutadania estiga confusa, sumida en la perplexitat. Perquè… com és que hi ha tant boig solt que camina assetjant, violant, castigant, matant a les dones?, es pregunten homes i dones la majoria de les vegades. La resposta és que encara vivim en una societat profundament marcada per l'emprenta ancestral del patriarcat. La resposta cal explicar-la, difondre-la i combatre-la posant els mitjans necessaris. Solament així s'eradicarien els seus perversos exabruptes. No obstant açò, als qui hauria d'interessar-los no els interessa: les dones polítiques dediquen el seu temps a escalar llocs i preservar la seua butaca; als homes per què hauria d'importar-los?, a ells no els afecta i a més malgastarien prerrogatives, i a les feministes… on estan les feministes? "

Com podem suportar que maten a una dona cada setmana?. A més, que les matem "homes" del seu cercle afectiu? Quina classe d'éssers "humans" som els "homes"? Fem suficient per evitar aquesta ignomínia.
56 víctimes de la violència masclista en 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada