dissabte, 31 de maig del 2014

IBEX 35, agafa els diners i corre


De les 35 grans companyies de l'IBEX, 33 mantenen la seua presència en paradisos fiscals, la qual cosa suposa el 94% de les empreses. Però lluny d'anar deixant eixe espai opac a l'activitat inspectora de les hisendes públiques, resulta que han augmentat en 30 les societats participades i dependents d'empreses de l'IBEX domiciliades en paradisos fiscals, en passar de 437 a 467. Cap empresa aporta informació detallada sobre l'activitat d'estes societats i solament una aporta informació desglossada per país sobre els impostos pagats.


 

En matèria de corrupció, solament quatre empreses, la qual cosa suposa l'11% de l'IBEX, aporten informació sobre polítiques, procediments i mecanismes de compliment dedicats a les contribucions i els instruments de pressió política, i solament tres empreses, és a dir el 9%, dos més que l'any anterior, informen de la quantitat de diners donats a institucions i partits polítics la funció principal dels quals siga finançar-los a ells i als seus candidats.

 
L'informe confirma la vulneració de drets humans i és especialment preocupant l'absència de referències als conflictes que han creat alarma social com el problema de les preferents, les clàusules sol, desnonaments, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada