dimecres, 7 de maig del 2014

La següent ESTAFA: les Mútues


El nostre dret a la salut fa temps que està en el punt de mira dels empresaris, que no dubten a utilitzar al govern de torn perquè plasme els seus interessos en el BOP i que, fins i tot, ha arribat a utilitzar als sindicats per a convéncer a la gent treballadora sobre la bondat de la privatització d'estos serveis. A mesura que l'ESTAFA avança (açò que ells anomenen crisi), els valors primordials dels drets laborals van perdent-se en funció de la cobdícia de capitalistes i empresaris sense escrúpols. A esta situació no és aliena la pràctica agressiva amb els drets en salut laboral, com no ho és contra el dret a la salut universal.

Des de l'inici de l'ESTAFA, fonamentalment des de 2008, hem patit continus atacs als nostres drets, via reformes laborals i de les pensions. Les retallades en la sanitat pública i en educació són una constant. I amb estes agressions el nostre dret a la salut laboral ha quedat en segon pla.

Hem de denunciar l'avarícia d'alguns empresaris i l'actitud del PP com munyidor d'eixos interessos, atorgant cada vegada més capacitat de control a les mútues d'accidents de treball. Segons el projecte del Govern del PP, de ser Mútues d'Accidents de Treball i Malaltia Professional passarien a Mútues de la Seguretat Social.

Hem de comptar amb un sistema públic únic de salut que faça front de forma global tant als problemes dins dels centres de treball com a la ciutadania en la seua vida diària. És necessari lluitar per unes ocupacions que no ens facen emmalaltir, on el dret al descans i a la baixa quan s'emmalaltix siguen una realitat.

Les reduccions de jornades i el repartiment del treball entre més persones serien uns factors decisius per a disminuir els efectes dels riscos del treball. I no ho serien menys la més àmplia atenció a la conciliació de la vida familiar i laboral.
Atenció! Nova Llei de Mútues. La fatiga mata
Desregulació i falta de recursos abonen la sinistralitat laboral

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada