dimarts, 27 de maig del 2014

La pobresa i la campanya electoral


A Europa, cada vegada més persones estan en risc de caure en la pobresa o l'exclusió social. I, a més, Espanya supera la mitjana de població amenaçada per este perill.

El 22% de persones a l'estat espanyol tenen ingressos per sota del llindar de la pobresa del país. És un dels percentatges més alts de la Unió Europea –la mitjana de la qual és 17%– només per darrere de Grècia i Romania. Quan al març l'associació catòlica Cáritas va donar una veu d'alarma sobre la pobresa a Europa i Espanya, la resposta va arribar des del Ministeri d'Hisenda. El seu titular, Cristóbal Montoro, va aprofitar una compareixença després del Consell de Ministres per a assegurar que estos enfocaments "no es corresponen amb la realitat".
També podem fullejar l'informe publicat per Oxfam Intermón (Gobernar para las élites) el passat mes de gener, segons el qual els ingressos conjunts de les deu persones més riques d'Europa superen el cost total de les mesures d'estímul aplicades en la UE entre 2008 i 2010. Per no parlar de les dades de l'última EPA, que el nostre president va desqualificar com a "estadístiques".

Escoltem el que van dir Cañete i Valenciano sobre açò en el seu debat televisiu...
"cri...cri...cri..."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada