diumenge, 1 de juny del 2014

Apunta't!!

 Els poders dominants solament reconeixen com a drets els seus propis. Però la ciutadania, està exposada sens dubte al sofriment. Però, malgrat açò, el poder es manté ferm i sencer.
La ciutadania, a diferència dels súbdits, són eixes persones que en circumstàncies adverses, fins i tot terribles, decidixen resistir i ser fidels a una idea, un pensament, una causa, a tot allò que ha orientat la seua vida en defensa d'uns valors. La ciutadania, a diferència dels súbdits, és aquella gent que no permet que se li humilie o s'aixafen amb el recurs de la força la seua dignitat i les seues conviccions. La ciutadania, a diferència dels súbdits, son aquelles persones que no toleren que decidisquen per ells ni per la coacció directa del «pal» ni per la persuasió dolça de la «carlota». La ciutadania, a diferència dels súbdits, són la que mai es considera «cansada», políticament parlant, ni desmoralitzada pel que succeïx al seu al voltant, és la que no sucumbix a l'apatia, la desídia o la impotència que l'ambient transmet.

L'autèntica ciutadania, la vertadera humanitat, a diferència dels súbdits, són aquelles persones  que combaten fidelment i permanentment a favor de la igualtat, la justícia i la llibertat. L'autèntica ciutadania, són aquelles persones que rebutgen veure's reduïdes a la condició de víctimes de l'economia, dels poders polítics o dels sistemes dominants. 

Eixes persones són la vertadera ciutadania. Apunta't!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada