dijous, 22 de maig del 2014

El simulacre

​Lliges les notícies que parlem del “debat” dels dos candidats que representen a les dues grans opcions polítiques a Europa, és a dir, el representant del PSE (Partit Socialista Europeu) i el PPE (Partit Popular Europeu), i quan li pregunten a Martín Schulz, candidat del PSE, sobre les diferències amb l'altre candidat, respon: “No sé què és el que ens distingix”

​Poc abans d'este debat tant el PPE, com el S&D (Grup de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates) i els liberals del grup ADLE (Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa) van anunciar el seu acord per a fer una proposta conjunta del futur president de la Comissió Europea.

Votes popular, socialista o liberal i votes on votes, ja hi ha acord per a repartir-se els càrrecs de responsabilitat, a la manera de la “großen Koalition“ alemanya entre conservadors i socialdemòcrates. Vinga parlant clar i ras, manteniment del statu quo calamitós per a la ciutadania i que té la seua representació més emblemàtica en les retallades a l'estat del benestar, l'empobriment de la majoria i el desviament de fons públics cap a les butxaques d'una minoria.

Amb estes premisses, no cap l'engany. Estem avisats. Els que volen “reorientar” la UE cap a un “sentit” o “un altre” perquè siga una Europa diferent de la que tenim, no fan sinó simular i l'única cosa que aconseguixen és augmentar l'escepticisme i l'abstenció.

Així, qui anirà a votar? Acabaran votant únicament els candidats. Que els aprofite!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada