dimarts, 11 de març del 2014

La (contra) reforma de l'Administració Local a debat

 XERRADA-DEBAT: LA NOVA LLEI DE REFORMA DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL... EL NOU MARC NORMATIU LIQUIDARÀ ALS AJUNTAMENTS
12/03/2014CENTRE JOVE, 18:00
Hem combatut la nova  Llei 27/2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, des de que era un avantprojecte, ara seguirem combatent els seus previsibles efectes, que com sabem:



- Buiden la capacitat de gestió dels Ajuntaments. Exclou directament de les competències municipals tot el relatiu a serveis socials, educació i sanitat, minvant, en definitiva, els serveis a la ciutadania que des de l'àmbit local es presten.

- Potencien la supressió i les privatitzacions de serveis, per al compliment de la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat financera.

- Implica una important pèrdua de capacitat política i econòmica dels Ajuntaments, així com una pèrdua de participació social directa acabant amb el municipalisme de proximitat i allunya a la ciutadania de l'Administració més propera, tornant així a la situació existent en els anys 40 del segle passat.

- Subordina el paper dels Ajuntaments a les Diputacions i Governs Autonòmics, recentralitzant competències de control i normativa a favor de l'Estat.

- No aborda el finançament de l'Administració Local adequada als serveis que presta a la ciutadania, llevant competències en lloc de finançar-les.



El combat serà llarg i, ens pertoca lliurar-lo en cada centre de treball, en cada Ajuntament,. Estan en joc mols serveis que avui prestem a la ciutadania i, molts llocs de treball. Ara ens toca a nosaltres.

Vine i participa en la Xerrada-debat, que del proper dia 12/03/2014, al Centre Jove de Xirivella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada