diumenge, 16 de març del 2014

Creant sentit comú: "Feminismo para principiantes" de Núria Varela.


¿Para qué sirven las gafas? 

[...]para dejar de ser miopes las feministas se pusieron las gafas violetas. Sirven para ver las injusticias y una vez descubiertas, nombrarlas.[...] 
Al seu llibre, Feminismo para principiantes, Núria Varela titula el primer capítol La metáfora de las gafas violetas. En ell, l'autora explica com el feminisme ens fa veure el món d'una forma totalment diferent. 


A través del feminisme podem veure l'opressió que vivim les dones constantment, des dels micro-masclismes (actituds de la quotidianitat) fins al masclisme institucionalitzat. Varela ho explica amb senzillesa; el feminisme és com les ulleres, tu te les poses i veus les coses diferents. I, són violetes perquè estan carregades d'història i de lluites, de reivindicacions, de llàgrimes i de sang; estan carregades de dones.

El llibre resulta, des de l'inici, una lectura atractiva. En ell, Núria Varela narra tots els tòpics relacionats amb el feminisme i el moviment de dones, la seua història, els seus avanços i retrocessos, les batalles, les conquestes, el que falta aconseguir. L'autora tracta amb molta intensitat temes molt sensibles, sobretot per a nosaltres, les dones. 

De lectura àgil i dinàmica, el llibre es convertix, sens dubte, en eina creadora de sentit comú. 

FEMINISMO PARA PRINCIPIANTES 

NURIA VARELA , EDICIONES B, S.A., 2005
ISBN 9788466620628






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada