dissabte, 11 de gener del 2014

Més mentides i menys ocupació

Ens diuen que les persones afiliades a la Seguretat han augmentat al desembre en 64.000 persones. No deixa de ser una veritat estadística (però sabem que quan adjectivem la veritat deixa de ser tanta veritat), i només cal mirar el gràfic adjunt i la taula que li precedeix. Recorde, per a les persones escèptiques, que són dades proporcionades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

El Govern ens diu que creix l'ocupació, que la desocupació disminueix. La ministra Báñez ens parla del miracle de la Reforma Laboral.
Però mirem detingudament les dades: si comencem el mes de desembre de 2013 amb 16.343.754 persones cotitzants i acabem amb 16.258.042 el resultat és de MENYS 85.712. Vinga, que tenim 85.172 cotitzadors menys. Com es veu clarament en el gràfic.
 
També cridem l'atenció sobre el fort descens de cotitzadors a partir del dia 17 de desembre.
Afiliados ocupados a la Seguridad Social-Diciembre 2013 (Ministerio de Empleo y Seguridad Social)
 
És igual, la propaganda oficial ens explicarà que Espanya va bé, que hem eixit de la crisi i que la reforma laboral i Rajoy són la causa que expliquen el miracle espanyol. La propaganda no resol els problemes. La pobresa segueix creixent, el crèdit per a empreses que segueix caent i el dèficit públic està fora de control. Trist però real. 
 De què ens parlen el Sr. Rajoy i el seu Govern?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada