dimecres, 22 de gener del 2014

La banca sempre guanya

La banca obtindrà enguany importants beneficis gràcies al tracte de favor dels bancs centrals

La banca aconsegueix alts beneficis en 2013 gràcies als diners barats del Banc Central Europeu (BCE) i a la limitació d'interessos de l'estalvi fixada pel Banc d'Espanya.
Durant els dos últims anys, el BCE ha prestat 1,019 bilions d'euros (1.019.000.000.000,00€) a la banca europea al tipus d'interès privilegiat del 1%, dels quals les entitats espanyoles han captat més del 30%, quasi el triple del seu pes en el sistema euro. A més, la decisió del Banc d'Espanya, adoptada el gener passat, de limitar el rendiment dels dipòsits de les persones estalviadores i de les empreses (a l'1,75% a un any i al 2,25% a dos anys) ha suposat un nou obsequi per a les entitats financeres. Entre gener i octubre, el tipus d'interès mitjà pagat pels bancs pels dipòsits, que ascendeixen a 1,15 bilions, ha caigut del 2,83% a l'1,74% en el cas de les famílies i del 2,08% a l'1,51% en el de les empreses. 

La crisi ha sigut curta per a la banca espanyola, mentrestant, contínua reduint-se la població activa, es contínua expulsant a les persones joves amb formació, reduint els salaris, baixant les pensions, retallant els drets...

Així treballen “els nostres” representants polítics en Europa i ací. Tant PP com PSOE es preocupen més per l'estómac del sistema financer que pel de la ciutadania. Així ens va a nosaltres i així els va als dirigents d'eixos partits que ràpidament troben acomodament en els consells d'administració de les entitats financeres o de les seues empreses. 

Fa falta donar noms?

El inexplicable festival de beneficios bancarios en España (ABC)

El Santander gana un 77% más, el BBVA crece un 86% y CaixaBank engorda un 164,5% en la España de la crisis

Las menores provisiones disparan un 79% el beneficio de la gran banca (El País)

Las cinco principales entidades españolas ganaron 7.251 millones hasta septiembre. Las menores provisiones, las ventas de activos y las operaciones financieras elevan el resultado.


El beneficio de la banca hasta septiembre superará los 7.000 millones (Expansión)

El beneficio de la gran banca se dispara un 80% hasta septiembre (cinco días)

EL CRÉDITO SEGUIRÁ CAYENDO Y SERÁ MÁS CARO

Se acabó la crisis de la banca: los beneficios se dispararán en 2013 (El confidencial)

Tot s'enfonsa. Tot és ruïna, tot s'esfuma a puntades de peu en els nostres culs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada