dijous, 23 de gener del 2014

De què ens parla el Sr. Rajoy?!



El Govern va vendre la baixada de l'atur registrat al desembre (107.570 persones) com una mostra més de la recuperació econòmica que s'aveïna enguany. Però si analitzem detingudament les dades només veiem  estacionalitat, temporalitat i precarietat.

Els contractes no solament segueixen sent quasi exclusivament temporals sinó que cada vegada són més precaris El 42% dels signats al desembre (543.727 d'un total d'1.290.853) tenen una durada inferior al mes. I d'ells, 300.222 (el 23,2% del total) van durar set dies o menys. Aquestes dades els ha publicat aquesta setmana el Ministeri de Treball en la seua pàgina web.

Cal recordar, de fet, que el 93,4% dels contractes que es registren a Espanya són temporals, una constant que el Govern pretenia combatre amb la reforma laboral.

Una altra dada més que avala la precarització dels contractes: des de 2012 són més els contractes d'entre un i tres mesos de durada amb jornada parcial –54.738 el desembre passat– que amb jornada completa –41.810–. El mateix ocorre amb els contractes temporals de més de dos anys.

Dimarts passat, la Comissió Europea va advertir de la situació social a Europa. Només el 35% dels espanyols en risc de pobresa entre 18 i 59 anys que aconsegueix un treball aconsegueix eixir de la pobresa, un percentatge similar al que es registra a Grècia. Únicament Romania i Bulgària ofereixen xifres inferiors.


No tenen cara ni res. Patrocinen unes polítiques que ens enfonsen en la misèria i després adverteixen que açò va malament, però molt malament. Quina gentola!!
Temporalitat i precarietat no garanteixen eixir de la pobresa.
 De què ens parla el Sr. Rajoy?!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada