dimarts, 17 de setembre del 2013

Al treball: caminat o en bici

CCOO reivindica el transport sostenible i segur al treball

En la Setmana de la Mobilitat Europea que se celebra del 16 al 22 de setembre


En el marc de la Setmana Europea per la Mobilitat Sostenible CCOO, coherent amb les seues prioritats de fomentar la mobilitat sostenible en els desplaçaments al treball, aposta per un model de mobilitat més eficient perquè considera que millora la qualitat de vida dels treballadors i treballadores i ajuda a potenciar la competitivitat de les empreses i l'economia del país


Al llarg de l'última dècada, la Comissió Europea ha organitzat aquesta Setmana de la Mobilitat Sostenible per a aconseguir que les ciutats europees aconseguisquen reduir la congestió del trànsit i aconseguisquen un medi ambient més confortable i saludable per als seus ciutadans.



En aquest sentit, CCOO vol impulsar el dret a un transport sostenible i no excloent ja que comporta un gran benefici al conjunt de la societat. Per açò, participem activament en la construcció d'aquest nou model de mobilitat, impulsant nombroses actuacions en tots els territoris i realitzant una important labor d'informació, sensibilització, formació i participació.


El sindicat denuncia que les polítiques urbanístiques i territorials han desplaçat els centres d'activitat laboral i els polígons industrials a la perifèria dels nuclis urbans el que ha propiciat l'ús a gran escala de l'automòbil privat i del camió en detriment de transports més sostenibles. Aquest fet ha suposat una pèrdua del benestar col·lectiu i una font d'impactes ambientals, socials i econòmics perjudicials per a la ciutadania.


La nostra societat ha convertit la mobilitat en vehicle privat en factor de risc laboral per als treballadors i treballadors, ja que milions de persones realitzen diàriament llargs desplaçaments en condicions de tensió i de congestió viària. Un de cada nou accidents laborals que causen baixa a Espanya és de trànsit.


Per açò, CCOO vol impulsar actuacions que invertisquen aquesta tendència integrant les polítiques de transport i de mobilitat amb la d'ordenació territorial i urbanística; introduint canvis normatius i fiscals que afavorisquen la ecomobilitat (transport públic, bicicleta, etc); ampliant i integrant les xarxes de transport públic col·lectiu i impulsant mesures en els centres de treball per a afavorir les alternatives a l'ús massiu del vehicle privat.

Entre els actes convocats enguany, destaca un seminari a Madrid sobre la planificació, les estratègies d'acció sindical i l'ocupació generada i a Barcelona una taula redona entre Gestors de mobilitat de diversos centres de treball.
 La mobilitat a la feina + sostenible

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada