dimarts, 10 de setembre del 2013

El conflicte està servit


CCOO-PV exigeix al govern de la Generalitat que convoque la Taula General de Negociació per a, entre altres qüestions pendents, negociar els pressupostos de 2014 en el que fa referència als empleats públics.

El passat 22 de juliol, CCOO-PV denunciava a través d'una nota de premsa que en el DOCV s'havia publicat l'Ordre 12/2013 de la Conselleria d'Hisenda i Administració pública, en la qual es dictaven les normes per a l'elaboració del pressupost de la Generalitat valenciana per a l'exercici 2014, en ell, com denunciàvem no es preveia restituir les mesures de retallada que es van adoptar pel Govern Valencià a través del Decrete Llei 1/2012 la vigència de la qual expira el 31 de desembre de 2013.

En la mateixa Ordre, CCOO-PV denunciava en la part referida al Capítol 1 de Despeses de Personal s'havia de prendre com a referència la data de 30 de juny de 2013...En la pràctica, suposa que els 130 mil empleats i empleades públics de la Generalitat Valenciana tindran quanties en el 2014, prenent com a referència el que cobrem aquest juny passat, per tant amb una prorroga de les retallades patides.

Cal recordar que el Decret Llei de Vela d'1/2012, va establir entre altres mesures, una dura retallada als empleats i empleades de la funció pública valenciana, i indirectament a la resta d'empleats i empleades públics d'altres administracions locals i empreses de la Generalitat. Concretament es va reduir el 50 % dels conceptes retributius de carrera i desenvolupament professional del personal de sanitat per un import de 86 milions de € a l'any, en igual percentatge els sexennis del personal docent per 80 milions de €, així com de la reducció de la jornada laboral del personal interí i temporal de l'administració del Consell a 25h setmanals amb la corresponent disminució retributiva, i el no pagament dels mesos de juliol i agost al personal interí docent. Totes aquestes mesures han suposat una reducció salarial de 200 milions de € anuals durant 2012-2013, anys de vigència de la norma que en el 2013 expira i que a tenor del previst per l'Ordre que amb anterioritat ressenyàvem de la Conselleria d'Hisenda per a la confecció del nou pressupost. El Govern Valencià tindria la intenció, amb la nostra oposició frontal, de prorrogar-ho a partir de 2014.

CCOO-PV, exigeix la convocatòria de la Taula General de Negociació de la Generalitat Valenciana, ajornada des del mes de juliol, per a exigir i denunciar que el decret de Vela, tal com estableix el mateix, tenia un "caràcter excepcional i temporal", i que seria un gravíssim atac als empleats públics valencians el seu manteniment al que donaríem resposta promovent la convocatòria de mobilitzacions. Exigim també la reversió de les mesures del citat Decret de Vela i la negociació d'un pla de recuperació del poder adquisitiu perdut des del 2011.

CCOO-PV manifesta que "el personal de l'administració valenciana no va a tolerar que s'estenguen les retallades més enllà del 31 de desembre de 2013". El conflicte està servit si el Govern Valencià continua amb les retallades mes allà, com sembla que està debatent. El President Fabra haurà de donar complida resposta de les raons d'aquest gravíssim incompliment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada