divendres, 17 de maig del 2013

#Escrachefeminista

Milers de feministes es van concentrar ahir, davant les seus del PP contra la reforma de l'avortament a l'Estat Espanyol, impulsada pel ministre de justícia, Alberto Ruiz Gallardón, en una acció denominada #Escrachefeminista.

A Madrid, després de romandre prop d'una hora en el carrer Gènova, on van aconseguir tallar el tràfic, les manifestants van avançar fins a la casa de Gallardón. La concentració va acabar almenys amb dues detencions, forcejaments, identificacions i  diversos moments de tensió. 
Moments, en que Fernando va estar agredit per la Policia Nacional i al temps que demanava una ambulància, d'una espenta el van ficar, detingut, en un furgó policial. 



A València, quan encara ni tan sols havia començat la protesta, la Policia Nacional s'ha acostat a un grup de 12 persones que esperava sobre la vorera i les ha identificat al·legant que estaven en una protesta il·legal i que estaven tallant el tràfic. Minuts més tard, les identificades s'intercanviaven les dades per a fer front a una "possible sanció" que els acabava d'anunciar-los un sotsinspector.

On la democràcia? On la Llibertat?
Manifest 
Avui, dia 16M, 19 hores, en el carrer Gènova escaira amb Argensola ens anem de escrache feminista a tocar-li el Xiulet a Gallardón. El xiulet, les maraques, la casserola. Ens anem a fer soroll contra el heteropatriarcadt. Ens volen submisses però hem eixit desobedients i contestatàries.Per què?, et preguntaràs. Per justícia social, et contestem.Perquè no podem pretendre tenir una societat justa, mentre alguna cosa tan bàsic com poder decidir sobre el teu cos i la teua vida no siga un realitat per a totes les persones. I en aquests moments no ho és per a les dones del món.Per a algunes persones les dones solament són *paridoras, sense drets i al servei dels seus interessos.Per a nosaltres, les dones són membres de la nostra societat i per açò tenen plens drets. La campanya del ministre Gallardón i les hordes mes retrògrades de l'església catòlica contra la llibertat de les dones és inacceptable.Per açò ens vam sumar a la campanya de Feministes Indignades que consisteix a anar a les seus del PP a deixar-los clar que els drets de les dones no es toquen.Ens sembla d'acudit que, a hores d'ara de partit, es creen que no anem a prendre els carrers per a defensar el dret a decidir de les dones.Així que el dia 16 de maig a les 19h, si pots, veuen fer soroll a les seus del PP de tot l'Estat. Que els quede clar, que davant la violència heteropatriarcal que vulguen legislar sobre els cossos de les dones, tindran resposta popular.Si no pots acudir, fes soroll on estigues: amb les claus, un xiulet, una casserola. En el treball, en la teua finestra, on estigues.Perquè si permetem que es legisle sobre el cos de les dones, quin serà el pròxim dret que ens arrabassarà el sistema? No és cosa només de dones, és una qüestió d'en quina societat volem viure. I açò no és més que el principi.No pararem fins que l'avortament estiga fóra del codi penal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada