dijous, 29 d’agost del 2013

L'Administració Local perd 100.000 llocs de treball en dos anys


En els dos primers anys d'aquesta legislatura, després de les eleccions municipals, s'han destruït quasi 100.000 ocupacions en l'Administració Local.
Aquesta destrucció d'ocupació està posant en risc la prestació de serveis elementals per a la ciutadania i donant un colp mortal als ajuntaments com a motors i dinamitzadors de l'economia local. Aquesta “contribució a la desocupació”, va ser molt intensa en el primer any, i continua produint-se en el segon, encara que en menor mesura.

Sent greu aquest descens d'ocupació municipal, és molt més dramàtica la pèrdua d'ocupació entre persones amb menys de 35 anys; sector en el qual ha recaigut la immensa majoria d'aquesta política d'ajust i de retallades, provocant un envelliment estructural de les plantilles de l'Administració Local, que deixa entreveure les polítiques de “ofegament” dels serveis públics de gestió directa. Amb una dada addicional absolutament surrealista: segueixen treballant 2.400 persones, amb més de 65 anys.

I volen més! Insisteixen a donar una altra destralada, amb el projecte de llei per a la reforma de l'Administració Local, que ens han regalat aquest estiu, malgrat la contestació general que està tenint des dels seus primers esborranys.

Aquesta retallada, de produir-se, suposarà la mort del municipalisme, com a política de prestació de serveis pròxims a la ciutadania i una sagnia gravíssima d'ocupació i de pèrdua de drets soci-laborals. Els ajuntaments no poden suportar una retallada de prop del 20% dels seus pressupostos.

CCOO està posant tot la seua obstinació i capacitat mobilitzadora per a frenar aquesta bogeria i proposa accions unitàries, inclosa la proposició de totes les esmenes possibles perquè siguen estudiades i debatudes en el tràmit parlamentari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada