diumenge, 11 d’agost del 2013

CCOO rebutja la proposta de la CEOE

"Volen generalitzar la precarietat en l'ocupació"
La proposta de la CEOE que els empresaris puguin convertir unilateralment contractes a temps complet en contractes a temps parcial representa una aposta per generalitzar la precarietat en l'ocupació i per la reducció salarial, alhora que un pas més per imposar la figura totpoderosa de l'empresari en les relacions laborals que l'última Reforma Laboral ha propiciat.


L'FMI, amb la seva proposta de rebaixar un 10% els salaris, recolzada pel vicepresident econòmic de la Comissió Europea, i ara la CEOE proposant que els empresaris puguin convertir contractes a temps complet en contractes a temps parcial, han col · locat una diana sobre el ocupació, els salaris i els drets laborals dels treballadors i treballadores de la nostra país.

Segons recorda Ana Herranz, secretària confederal de Dona i Igualtat de CCOO, com a conseqüència de la Reforma Laboral s'està produint una pèrdua anual de contractació indefinida alarmant, que corre en paral · lel al notable augment dels contractes temporals (el 96% dels nous contractes són temporals), dels quals el 37,6% són de jornada a temps parcial. En aquest sentit, "la proposta de la CEOE és una aposta decidida per estendre la precarietat a tota la població assalariada, ja que als nous contractes a temps parcial es sumarien els contractes a temps complet ja existents que l'empresari esdevinga a temps parcial" .

Per a CCOO, la precarització aniria acompanyada d'un empobriment encara més gran dels treballadors i treballadores afectades, ja que la conversió d'un contracte a temps complet en un a temps parcial es traduiria en una devaluació de les condicions de treball i dels salaris immediata, així com de les prestacions socials que els puguin correspondre.

Segons el parer del secretari d'Organització i Comunicació de CCOO, Fernando Lezcano, "la CEOE aposta per empobrir més als treballadors", i per això reclama poder il · limitat per fer i desfer segons els seus interessos , reforçant el poder unilateral de l'empresari en la presa de decisions i debilitant la posició dels treballadors i el control sindical que exerceixen els seus representants. En definitiva, "està demanant al Govern que endureixi encara més la Reforma Laboral".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada