dilluns, 7 d’abril del 2014

Trau l'infern de la violència masclista a la plaça pública


clica ací per a sentir el Podcast
27/03/2014. Cadena Ser. Luis García Montero
No podem callar, tenim l'obligació de traure l'infern privat a la plaça pública, per que la violència de gènere és una qüestió social. L'ull colpejat que es mira a un espill veu dolor i por, però, també, veu un món. La violència de gènere esclata en un món acostumat a la desigualtat.

Les retallades en les inversions per a combatre la desigualtat es noten. Vivim en un país que admet les subvencions amb diners públics per a col·legis que segreguen als alumnes per motiu de sexe. Vivim ja en un país que es permet ridiculitzar i suprimir a una assignatura anomenada “Educació per a la ciutadania”. Vivim en un país que engega una reforma de les administracions locals que pot acabar amb les oficines d'atenció immediata i municipal a les dones maltractades per que no es tracta d'un negociat rendible. A voltes és lògic el desànim: abunden els casos de violència entre les dones de 17 o 18 anys, el maltractament no coneix edat, sis de cada deu adolescents confessa rebre amenaces en el mòbil dels seus nuvis o dels amics dels seus nuvis. La realitat és greu, el desenvolupament econòmic, i així ho demostren els països de nord, no suposa una solució definitiva, la falta d'educació democràtica també està present en el món dels rics.

Però no podem perdre l'esperança. També hi ha amor i, l'amor, també ho hem de traure del saló d'estar i portar-ho a la plaça pública. Hi ha molts motius per a admirar a les qui lluiten per atendre i per defensar un món en el qual no capien ni la desigualtat ni la violència i elles no poden estar soles. No estan soles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada