diumenge, 23 de juny del 2013

A voltes i revoltes amb les pensions

Excuses. Només excuses de mal pagador. Van prometre una i mil vegades, abans de les eleccions i després, que no tocarien les pensions. El mateix van fer amb l'IVA, amb l'IRPF, amb tantes coses.
Van prometre una Comissió d'“experts” cercats, la majoria, entre els més lligats al negoci de les pensions privades. La resta, dels més pròxims a les idees dels governants. Només van eixir dos díscols, de dotze. Onze homes, una sola dona.
Aleshores, per a què tot el personal tècnic que treballa al Ministeri de Treball? (ara l'anomenen d'Ocupació i Seguretat Social) Com fiar-se del personal funcionari? Ja sabeu..., per a ells ens dediquem a prendre “cafelitos” i llegir la premsa (Sr. Beteta dixit). Pensen que tots som com ells. S'equivoquen!!
No volien un informe sobre el factor de sostenibilitat de les pensions. VOLIEN un informe que els donara la raó, per tenir un paper per a seguir retallant. Ara les pensions.Solament cercaven una disculpa “ho diuen els experts; els savis”, per a seguir incrementant el sofriment de la ciutadania. Solament cercaven l'excusa per a seguir fent negoci, per a seguir privatitzant tot allò públic.
En aquesta destrossa es van prestar a participar CCOO i no és d'estranyar, doncs ja ho van fer al 2011 amb el govern del PSOE. La qüestió era la mateixa que ara: garantir la viabilitat del sistema. La conseqüència: l'empitjorament de les condicions de vida de les persones pensionistes.



El representant de CCOO, es va pronunciar a favor de l'informe. La direcció del sindicat va ser tèbia al principi. Ara, tal ha sigut el devessall de crítiques, es mostra poc inclinada a acceptar l'informe i la seua necessitat. A bona hora!!



Diuen que ens gastem un 10% del PIB en el pagament de les pensions. A Europa es gasten una mitjana del 13,5%. I segons un informe de la UE, quan la reforma del 2011, seguiríem tenint una despesa inferior en el 2050. Però clar, el que cerquen és el seu benefici i, aquest està, en la privatització dels serveis públics més rendibles. Les pensions ho són, ja ho crec que ho són.



NO, CENT VEGADES NO!!!, el problema no està en la despesa provocada per les pensions, sinó que el problema està en el descens de l'ocupació provocat per la reforma laboral, que solament destrueix ocupació estable i genera ocupació precària. El problema està en les amnisties fiscals per als defraudadors. El problema està en els multimilionaris rescats per a un sistema financer estafador. El problema està en les olimpíades, les copes Amèrica, la fórmula 1, la Ciutat de la Llum, l'altra ciutat de les Arts, en els aeroports sense avions, en les Terres Mítiques, etc, etc... El problema està en els Gürtel, els ERES, els Bárcenas, els Urdangarins, etc, etc..,
On està la inversió en economia productiva, en la investigació, en la modernització dels sistemes productius, en el desenvolupament sostenible? Per què es redueix el pressupost públic en educació, sanitat, atenció a persones depenents...?; quan ací hi ha milers de llocs de treball potencials i representen el futur del país.
Aquests són els problemes que s'han de resoldre.
Lleveu les vostres mans de les pension!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada