diumenge, 22 de juny del 2014

Açò ha d'acabar

Diguen el que diguen els bocamolls del govern, les coses estan cada vegada més negres. Diuen que l'economia millora i tindran raó, l'economia millorarà per a ells. Es fan cada vegada més rics a força de pagar-nos salaris de misèria amb jornades de semiesclavitud.
Com creure a un govern amb majoria absoluta dirigit per un partit corrupte.
Informe OCDE
Panorama de la Societat 2014. Resultats Clau: ESPANYA
La crisi i les seues conseqüències

- Només un 54% dels adults en edat de treballar té treball, sent esta la tercera taxa d'ocupació més baixa entre els 34 països de l'OCDE (la mitja OCDE és de 65%).
- Espanya acumula el 55% de l'alça en la desocupació de tota l'Eurozona: entre el 2007 i el 2013, l'atur es va incrementar a un ritme de més de 13 mil aturats per setmana. Dels 5.8 milions d'aturats, 45% són aturats de llarga durada.
- 1 de cada 6 adults en edat de treballar - el doble que abans de la crisi - viu en una llar on ningú treballa.
- El 10% més pobre ha vist disminuir els seus ingressos en un 14% anual (la pèrdua d'ingrés mitjà entre les llars de baixos ingressos de l'OCDE va ser de 2% anual). Mentre que els ingressos del 10% més ric a Espanya van disminuir en aproximadament 1% a l'any.
- La despesa, per aturat, en programes d'activació (com l'ajuda a la cerca d'ocupació o la formació) va disminuir en més de dos terços entre 2007 i 2011, d'uns 390€ al mes a 160€ al mes.
- 4 de cada 10 aturats no rep prestacions de desocupació,
- La taxa de pobresa infantil va pujar en 3 punts percentuals a 21% (la mitjana de l'OCDE és de 13%) i la taxa de pobresa entre els joves va registrar un salt de 5 punts.
- 1 de cada 5 adults entre 15 i 24 anys no té treball ni està preparant-se per a la vida laboral.
- La feblesa i desigualtat del mercat laboral ha tingut com a conseqüència la destrucció d'ocupacions sense precedents entre els treballadors poc qualificats i els joves.
- En 2012, per primera vegada, la desocupació juvenil va superar el 50% i ha seguit augmentant durant 2013. A més, una quantitat creixent de joves a emigrat.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada