dilluns, 2 de juny del 2014

L'ESTAFA contínua (açò que ells criden CRISI) II de III

El passat 27 de maig, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) va facilitar la “Enquesta de Condicions de Vida (ECV).Resultats definitius. Any 2013”. Tot el triomfalisme econòmic del govern de Madrid, com el del Sr. Fabra per terra.

Us recomanem la seua lectura, són 18 pàgines, de les quals les 8 últimes són la nota metodològica. Conté, diversos gràfics i bastants taules, vinga, que no és desmanegat a l'hora de llegir-ho, però sí, molt interessant. De totes maneres, per als que tingueu poc temps us farem un resum en tres lliuraments. Ací teniu el segon.
L'ESTAFA contínua (II)
Ara sí, com 99% de la ciutadania som més pobres ens anuncien a so de bombo i platerets que “En l'últim any la població en risc de pobresa va disminuir al 20,4%, enfront del 20,8% de l'any anterior.” Clar mires el següent gràfic i et cau l'ànima als peus

Evolució de les dificultats econòmiques de les llars. Percentatges (gràfic, pàg.4)


No pot permetre's anar de vacances fora de casa almenys una setmana a l'any
No té capacitat per a afrontar despeses imprevistes
Molta dificultat per a arribar a fi de mes
Retards en els pagaments relacionats amb l'habitatge principa
Només un dels indicadors no ha empitjorat!
Situació econòmica de les llars
  • El 45,8% de les llars no es pot permetre anar de vacances fora de casa almenys una setmana a l'any. Este percentatge és 0,7 punts major que el registrat en 2012.
  • Per la seua banda, el 41,0% de les llars no té capacitat per a afrontar despeses imprevistes enfront del 41,4% de l'any 2012.
  • El 16,9% de les llars espanyoles manifesta arribar a fi de mes amb “molta dificultat” en 2013. Este percentatge supera en 3,4 punts al registrat l'any anterior.
  • El 9,3% de les llars té retards en els pagaments a l'hora d'abonar despeses relacionades amb l'habitatge principal (hipoteca o lloguer, rebuts de gas, electricitat, comunitat,...) en els 12 mesos anteriors al de l'entrevista. Este percentatge és 0,9 punts major que el de l'any anterior.
Recordeu la nota: Y, además, nos votaréis
"Os frustraremos los sueños, os haremos depresivos, robaremos el futuro y, además, nos votaréis.
Os bajaremos los sueldos, os quitaremos derechos, nos llevaremos la pasta y, además, nos votaréis..."
continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada