divendres, 4 de setembre del 2015

Xirivella, ciutat acollidora?

Són molts els Ajuntaments, entre altres institucions del canvi, que tracten de cercar solucions locals a la crisi dels refugiats. Paral·lelament, l'Executiu espanyol del Sr. Rajoy seguix atrinxerat en la discussió sobre les quotes que manté ocupats als estats europeus. Mentre, centenars de milers d'exiliats sotsobren en el mar, passegen per les terres d'una Europa que els rebutja, o perden la vida en la sufocant caixa d'un camió frigorífic o en les humides arenes de les platges del Mediterrani.

Les imatges són dures, però són la realitat. Són pocs, molt pocs, els que assenyalen l'enorme responsabilitat dels països que ens diem occidentals en la guerra de Síria, en el desastre de l'Iraq o la ruïna d'Afganistan, per no parlar de Líbia.

Què es fa amb tots eixos països inundats de petrodòlars, que ens aclaparen amb el seu luxe pornogràfic i damunt financen i recolzen estes guerres?... Ah, perdó, no havia caigut, tots són amics de l'americà EUA.

Maleïts, maleïts sigueu, maleïts tots els que legitimeu guerres i sou insensible al dolor de la humanitat. Que mai us abandone el crit mut de totes les víctimes. Maleïts, maleïts sigueu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada