dijous, 10 de setembre del 2015

Europa per a la majoria, no per a les elits


Segons l'informe Oxfam Intermón publique ahir, l'Estat espanyol és un dels quals més ha vist incrementar la desigualtat d'ingressos i el nombre de persones en situació de pobresa. Esta situació, que atribuïx a les mesures d'austeritat imposades és incomprensible que en un moment de crisi, on es necessita protegir als més vulnerables, les mesures que s'adopten són les contràries: d'una banda, reduir la inversió en polítiques públiques i, per un altre, engegar un sistema fiscal que beneficia als quals més tenen i empobrix a la majoria.
Segons les dades aportades per esta ONG, el 90% de la recaptació de l'Estat prové dels impostos directes i indirectes dels ciutadans, mentre que les grans empreses solament aporten un 2% del total.

Oxfam Intermón sosté que l'Estat espanyol té l'oportunitat de revertir el nivell de desigualtat en les pròximes eleccions generals o a través dels Pressupostos Generals per a 2016.

Oxfam Intermón, assenyala que l'esborrany de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2016, que s'està debatent, no reflectix una voluntat política de corregir l'augment de la pobresa i la desigualtat, sinó que al contrari d'aprovar-se eixos pressupostos s'aprofundiria la bretxa social en un moment en què la població en risc de pobresa i exclusió està prop del 30%. Per a Oxfam Intermón imprescindible que els partits incorporen en els seus programes mesures que reduïsquen la desigualtat i incrementen la despesa social que beneficie als més vulnerables.

L'informe d'Oxfam Intermón ressalta que Europa està patint en 2015 uns nivells «inacceptables» de desigualtat que es traduïxen en 123 milions de persones en risc de pobresa i exclusió social, la qual cosa suposa una quarta part de la seua població, mentre que 342 dels seus ciutadans són mil milionaris (85% d'ells homes majors de 60 anys).

 Què podem fer nosaltres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada